fredag 5 oktober 2012

Vi provar väl igen då

Efter att ha varit sjuk, frisknat till och sedan blivit sjuk IGEN, så provar vi väl en gång till att sätta igång med grundträningen. Idag körde jag intervaller i tempoställning kombinerat med styrkepass. Kändes väl rätt ok med tanke på hur mycket jag varit sjuk den senaste tiden. Efter en kort uppvärmning körde jag 400 watt i 5 minuter och kunde ha kört på 5 till om jag hade gått in för det. Så formen är ju inte helt bortblåst efter min fina säsongsavslutning. Tog det lite lugnare de andra intervallerna, men det spelar faktiskt ingen roll hur hårt jag kör i tempoställning, jag får ont i rumpan och baksida lår även om jag  snurrar på 200 watt vilket jag klarar en evighet annars. Det är ju positivt för det betyder att jag egentligen bara måste köra lite längre pass på tempocykeln utan att trycka på som en dåre för att bli bättre på tempo. Idag skrapade jag ihop totalt 40 minuter i tempobågen vilket får duga. Efter intervallerna körde jag ett gammalt hederligt benpass med knäböj, benpress, benspark och utfall. Herregud vilken träningsverk jag kommer få imorgon. Har inte tränat ben på gymmet på mer än ett halvår och jag känner av det redan nu. Härligt, då känner man att man lever! 

I mitt förra blogginlägg skrev jag ju att jag letar elitlag till nästa säsong, och ett par dagar senare skriver Öijer detta blogginlägg. "Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag inte vill missa någon som kan vara intresserad, för jag tror mig veta att fler är intresserade." skrev Öijer. Jag kände mig ganska träffad så jag skickade iväg ett mail snabbt som attan och vips så blev jag del av Falu CK Elit nästa säsong. Kul! Bara ungefär 6,5 månader kvar till premiär. Lika bra att börja räkna ner redan nu ;)

Läste här om dagen en väldigt intressant artikel som handlar om warp speed. Fysiker som man är kan man inte låta bli att fundera på vad man kan använda detta underverk till, om det mot förmodan kommer fungera under våran livstid. Då slog det mig att UCI har ju regler mot motorer som driver cykeln framåt (vilket ju är en ganska befodag regel), men en sån här motor driver tekniskt sett inte fordonet framåt. Den bara använder rymdens oändliga expandering för att "trycka ihop" avstånden relativt fordonet framför och "dra ut" avstånden relativt fordonet bakom. Enkelt! Låter det som ett skämt? Ja det tycker alla vettiga människor i alla fall. Men efter att ha läst på tok för mycket relativitets teori, kvantmekanik och annan mindfuck science tvekar jag inte en sekund på att detta kan fungera. Ett litet problem är ju dock att det blir ganska svårt att väja för andra cyklister och fordon. Man får helt enkelt göra en tidig all-in utbrytning innan man sätter på motorn för att öka avståndet till klungan lagom mycket. Men man får se till att göra det på en raksträcka dock för att ta kurvorna i 10 gånger ljushastigheten kan bli svårt. 

Såhär tycker jag i alla fall om att NASA börjar forska seriöst i warp speed, och att jag äntligen börjat lira sc2 kampanjen efter att ha fått spelet i julklapp för snart ett år sen av min bror: 

2 kommentarer:

 1. Kul läsning! Framförallt slutklämmen om SC2, förväntar mig att du börjar klättra i laddern snart ;)

  / Bror

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, lite gårdagens referens kanske men jag tar upp den, dammar av den och återanvänder den rätt bra tycker jag :D

   Radera