söndag 20 januari 2013

Det var ett jäkla tjat om den där Lance...

Det har väl inte undgått någon att Lance Armstrong har åkt fast för doping, toknekat och nu till slut erkännt. Jag har med flit valt att inte kommentera det av den enkla anledningen att jag inte har något att säga som redan har sagts, det är bara ett evigt tjat. Och det är just det jag vill skriva om, inte att det är tragiskt att Lance Armstrong har dopat sig hela karriären, utan att folk överreagerar kopiöst.

Avslöjandet av Armstrongs systematiska doping har fått ungefär lika mycket uppmärksamhet som när World Trade Center och Pentagon blev attackerat av terrorister, vilket är absurt. Jag menar hade man frågat folk om de trodde Armstrong var ren under sin karriär, innan han vart avslöjad, hade väl en 80-90% trott att han var dopad. Att folk sedan helt plötsligt vart förvånade när han åker fast är mycket märkligt. Det går till och med så långt att IOK ledamoten Dick Pound säger att cykelsporten kommer uteslutas från OS. Han menar att om det visar sig att medlemmar i UCI mörkade Armstrongs fusk måste de uteslutas från OS. Detta är vansinne av flera skäl. För det första är detta historia, de kan inte utesluta en idrott från OS för någonting som skedde i en annan era. För det andra talar IOKs EGNA dopingkontroller sitt tydliga språk, 14 dopingfall i friidrott, ett fall i cykel. Med andra ord spelar det ingen roll om UCI har en ondskefull konspiration med Michele Ferrari och ger gratis EPO till alla cyklister i världen. Faktum kvarstår att enligt IOKs egna kontroller dopar sig friidrottare betydligt mycket mer än cyklister idag. Och då är det ju lite märkligt att man ska utesluta en hel idrott för någonting en idiot gjorde för länge sedan. Visst, det var inte allt för länge sedan räknat i tid. Men det är en makalös skillnad på cykelsporten idag och för bara 8 år sedan. Idag är det i princip omöjligt att bloddopa sig utan att åka fast på grund av blodpassen och ADAMS.

Till alla er som har sett Armstrongs intervju med Opera och tror på ett enda ord av vad han säger, kolla på det här klippet:


Ta lärdom av det som varit och gå vidare. Sluta älta detta och se fram emot cykelsäsongen 2013.

6 kommentarer:

 1. Bra Victor! Då slapp jag skriva det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagomt trött på att varena artikel på cykelsidorna handlar om denna skiten.

   Radera
 2. Desto mer man visar sin avsky för fusk desto bättre. Om inte annat blir det ytterligare en belastning för dem som överväger fusk. Om man med god grund antar att jamaikanerna pysslar med något man inte kan upptäcka nu är belastningssumman en viktig faktor för andra att avstå. Detta även om fuskare tävlar i en egen division. Bra om man då belastas ekonomiskt och att man blir avstängd. Jag tror ända att människors avsky är än mer fuskbegränsande. Man borde emellertid dra ledare och system mer i smutsen tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det rätt att Lance ska betala tillbaks allt han är skyldig och visst är det rätt att han blir avstängd på livstid. Men det finns en gräns för hur mycket uppmärksamhet det borde få. Jag menar det händer faktiskt annat i cykelsporten och i övriga världen.

   +1 på din sista mening. Helt otroligt att personer som Bjarne Riis får vara ledare i ett world tour-lag.

   Radera
 3. Han slutar ju inte att ljuga och han vill ju tillbaka igen.
  Han ljög ju rätt mycket under intervjuven.
  Anders GCK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, det var det jag menade med näst sista stycket. Att man ska komma ihåg att han har baserat hela sin otroligt framgångsrika karriär på fusk och lögner. Då ska man ju inte ta det han säger som fakta direkt.

   Radera