söndag 6 januari 2013

Slutklämmen på jullovet

Ja då var ännu ett jullov förbrukat och som vanligt är det makalöst mycket att göra när verkligheten tar vid igen. Lovade ju att det skulle komma ett blogginlägg 30e december direkt efter elitlagssamlingen. Den observante noterade dock att jag skrev "30e... isch" vilket alltså innebär 6e januari! Anledningen till att jag inte tyckte det var nödvändigt att skriva ett inlägg 30e var för att jag vart sjuk efter den första dagen med laget och således vart det inte så mycket till träningshelg för mig. Dagen jag var med var dock riktigt trevlig och jag hade bra ben visade det sig. Tillräckligt bra för att jag skulle vinna elitlagets första bergspris (där gratis fika stod på spel) trots lite tyngre och mer trögrullade hjul! Nu säger väl inte ett resultat i slutet på december särskillt mycket. Det kommer hinna svänga mycket tills säsongen drar igång och jag tror inte att jag vinner samma bergspris i sommar.

Efter träningsrundan vart det snack och fika på lugnet vilket gjorde mig ännu mer sugen på att det ska bli sommar NU. Vi pratade om det samarbeta vi kommer ha med en massa företag, bland annat Bianchi, som förser oss med cyklar, och Duells, som förser oss med hjul och däck. Jag kände mig som sagt inte så kry där på kvällen och mycket riktigt fick jag hög feber dagen efter. Jag var övertygad om att det bara var för att jag hade druckit dåligt men jag stod ändå över dagens träningspass ifall det skulle vara något värre. Mycket riktigt fick jag dagen därpå ont i halsen så det visade sig vara rätt beslut att inte träna.

Jag hann dock friskna till och kunde köra lite i trärondellen, ett riktigt risigt (för min del alltså, var inte så pigg efter förkylningen) backintervallpass med Öijer och två distanspass.

Distanspasset idag var väl distans om man ser till tiden det tog men inte så mycket till distans om man ser till sträckan vi tog oss. Medverkande var Henrik Öijer, Hendrik Sjölund, Jens Westergren, Jonathan Stark, Jonas Bergkvist och jag. Anledningen till den låga medelhastigheten var att det var svår terräng. Rejält spårigt, isigt och ibland backigt. För första gången var jag uppriktigt glad att jag har däck med mer dubb än det bor folk i Indien. Det hjälpte ju inte då jag vurpade två gånger. När det är svår terräng gäller det att inte ta det för lungt för då vurpar man men man får ju inte heller släppa på för mycket, då vurpar man också. Idag lyckades jag både med att vurpa för att jag var för försiktig första gången, och för att jag hade liiiite för hög fart i en kurva och åkte av vägen andra gången.

Jag tog undermedvetet sikte mot den lömska stenen till vänster i ungefär 40 knyck, men lyckades slänga mig själv och cykeln bort från faran på något vis. Foto: Henrik Öijer

Annars då? Jo men man har väl äntligen skaffat sig ett twitterkonto och gjort sin första tweet! Följ mig på twitter och få en kaka! https://twitter.com/ViktorKnutsson

Som belöning för att ni orkade läsa hela inlägget och följer mig på twitter får ni här ett roligt citat från idag:
Hendrik Sjölund: "Dagsformen i januari är väl inte så noga. I fjol vid den här tiden på året åt jag chips framför TVn."
Henrik Öijer: "Det gjorde jag igår."
Hendrik Sjölund: "Det gjorde fan jag också."

1 kommentar:

  1. Jaså du har kraschat med min MTB-pärla... Det har jag inte hört nåt om tidigare. Hur mycket ska lagas?

    SvaraRadera